Julhelgen

Julafton har nu passerat och sockret har legat bra hela aftonen. Mest troligen pga justering av socker via pump med kombibosal.
Godfortsättning


Besökare

Hade varit kul och sett om där är någon som läser detta överhuvudtaget. Så om någon läser så snälla skriv bara hej i kommentar rutan.


Infusion set byte

Så då har man bytt infusion set för tror det är 7 gången och det går fortfarande bra. Vissa gånger när jag bytt efter 3 dagar så är där lite rött i nål delen. Så jag har prata med diabetes sköterskan och kommit fram till att jag ska prova byta varannan dag ett par gånger och se om det blir bättre.


3 dagars bytet

Så nu har det gått ytterligare 3 dagar och det var dags för byta av set, behållare mm. Har börjat kännas lite vid nålsticket sista dagen. Nu när jag plockade av det så var där lite blod i slangen denna gången också.
Ska prova byta efter 2 dagar en gång eller 2 för och se hur det verkar då.

Återkommer med läge om någon dag eller så.


Högt

Så nu har det gått några dagar till och mitt socker ville inte gå ner som det skulle låg på 8-10.
Skulle byta kittet idag så tänkte set ordnar sej när det är gjort.
Gjorde i ordning setet och koppla in. När jag plockade bort gamla nålen så kom det lite blod så det var nog en liten början till inflammation. Tror det var det som spökade till värdena.


Första veckan

Så då har det gått en vecka med min Animas 2020 insulinpump.
Allt har bra flutit på och inga komplikationer har uppstått.
Positiva upplevelser hittills är att man slipper plocka fram nål o spruta varje gång man ska äta, får äta varm mat när man själv är kocken, inte behöver äta på bestämda klockslag kommer säkert på mer sen.


Insulinpump

Idag har jag fått lära mej hur min pump fungerar och kopplat in den på kroppen. Kommer mer information senare

Förord

Jag heter Jonas och fick min diabetes diagnoserad 1/4 2009 som ett dåligt skämt. Började med att jag drack mycket bubbelvatten och gick på toa ca en gång i timmen samt var ständigt trött. (Trött har jag ju alltid varit)
Någon sa till mej att du kanske har diabetes, äsch jag kan ju inte ha diabetes det har ju bara äldre och barn tänkte ju jag.

När vi kom hem så gick vi hem till svärmor som har typ 2 och kollade sockret i blodet. Hade kollat det tidigare och då låg det bra men nu låg det på 26,4 ! drack lite kaffe och vatten och kollade efter 1 h och då var väret 32,2 !!. Gick hem och ringde 1177 o dom sa att jag skulle ta mej till akut utan omvägar. Ringde svägerska som körde mej dit.

På den vägen är det, blev inlagd ett par dagar och fick instruktioner hur man skulle kolla socker och ta insulin mm. Fick en tradig mätare från diabetessköterskan, min sambo hittade senare en utmärkt mätare från Everymed som heter EverX3 och den är suverän.
Från den tiden blev det minst 4 sprutor om dagen. Fick frågan ett par gånger om jag inte ville ha pump, sa då att det går ju bra med nålar så nä. Efter han som tiden gick och set blev "tråkigt" med sprutor tänkte jag om ang pump och bestämde mej för att välja det. Läste om en del pumpar och fastnade för Animas 2020 som verkar bra och är vatten tålig, inte för jag tänkte bada med den utan för att den skulle tåla väder o vind.

Med denna bloggen tänkte jag skaffa mej en form av veckobok istället för dagbok.


RSS 2.0